sobota 12. dubna 2014

Besøk fra Tsjekkia - část 2.

Pokračování o návštěvě mojí milé sestry v Trondheimu je tu. Tentokráte méně textu, ale o to víc obrázků. Tak se snad bude líbit...

Pohled na centrum

Středa

Ve středu jsme se domluvili s Finy na společné návštěvě televizní věže na Tyholtu. Ve věži se nachází restaurace, kterou jsme měli v plánu navštívit. Mají tam akci typu "sněz, co můžeš" na pizzu a nějaký ten salát. Tak jsme si řekli, že to vyzkoušíme...

V pozadí napravo Moholt
Holky vyrazily dopoledne do města, Finové měli taky vlastní program. Já jsem něco dělal na koleji. A v jednu jsme se sešli ve věži. Výtahem vyjeli nahoru, usadili se ke stolu, pak si zaplatili pizza bufet a mohlo se jíst. Celá restaurace se otáčí kolem osy (dokola asi za hodinu). Takže jsme se při jídle mohli kochat výhledem. V nabídce byly asi tři druhy pizzy a nějaký salát s dressingem. Takže jsme postupně všechny vyzkoušeli, baštili a povídali.

Bráchové
Řeč byla o všem možném. O Finsku, o Čechách, o sportech, o seriálech, koníčcích a tak dál. Po nějaké době už jsme byli všichni přecpaní pizzou. Ne, že by byla tak dobrá, po pravdě spíš naopak, ale za ty peníze... :-D Po necelých dvou hodinkách jsme se odvalili do výtahu a šli jsme ten oběd trochu rozchodit do města.

Sestry
Od věže na Tyholtu je to jen kousek k pevnosti Kristiansten, kam jsme zamířili. Jednak, aby slečny spatřily místní pamětihodnosti, a pak je odtamtud pěkný výhled na město. Z Tyholtu je to trochu s kopce, takže i když jsme se valili jak sudy, šlo to celkem svižně. Naopak se na sněhu muselo dávat pozor, aby to nešlo svižně ž moc...

Kristiansten I
Na Kristianstenu bylo sice zima a větrno, ale hezky. Tak jsme tam všechno omrkli. Proto sem těch fotek hodím víc...


Kristiansten II
Od pevnosti jsme sešli dolů do města, kde jsme si dali rozchod. Finové šli na chvíli někam posedět, protože večer chtěli jít do katedrály a měli ještě dost času. Holky šly ještě mrknout do nějakých obchodů. A já šel zjistit, jak mají otevřeno v opravně kol, protože jsem potřeboval vyměnit pedál na tom mém krámu.

Kristiansten III
Sešli jsme se pak zase všichni večer na koleji. A jelikož to byl poslední večer holek, tak jsme poseděli všichni ve společné místnosti. Popovídali, popili něco vína, co holky přivezly. Zkrátka bylo veselo a ten večer jsme si užili.

Krisiansten IV

Čtvrtek

Ve čtvrtek už se žádné velké věci neděly. Teda kromě toho vstávání na směny, které jsem popisoval v předchozím dílu. Nicméně jsme ráno všichni přežili, jakož i studený týden.

Holky si akorát sbalily věci, zkoukly pár dílů seriálu. Naposled jsme popovídali, mrkni po okolí a tak. Pak už jenom počkali, až dorazí Johan se svým vozem a vyrazili směrem na letiště.

Na letišti sice trochu trvalo přemluvit automat na letenky, ale nakonec to dobře dopadlo, všechno se podařilo a holky mohly vyrazit domů.

Dojemné a smutné loučení

Poznámky:

  • Jak asi vidíte na fotce, holkám vyloženě rvalo srdce, že musí jet zase zpátky do těch +20°C, co byly tou dobou v Čechách.
  • Už v sobotu po jejich odletu bylo v Trondheimu krásně a jasno, sluníčko svítilo, co mu síly stačily.
  • Takže poučení pro případné návštěvy: Přibalte si s sebou pořádné počasí.

Každopádně návštěva z Čech byla vítaná. Holkám se sice nelíbilo místní počasí, nedalo se pořádně chodit na nějaké delší procházky, protože sněhu bylo celkem dost. A všude. Ale doufám, že si to užily i tak...

1 komentář:

  1. Krásně si to napsal Milane, to máš určitě po tátovi. ;-)

    OdpovědětVymazat